niedziela, 8 września 2013
Tarta z ricottą i figą
Tarta z serkiem ricotta, figą i pomarańczową galaretką
215g mąki
100g masła
1 jajko
2 łyżki cukru
125g serka ricotta
50g smietanki 30%
2 łyżki miodu
3 figi
galaretka pomarańczowa
Ciasto wyrabiamy, chłodzimy 30 minut w lodówce. Formę 25cm smarujemy masłem i wykładamy ciastem.
Pieczemy 15 minut 200 stopni i kolejne 15 minut 180 stopni
Serek, śmietankę i mód ubijamy i schładzamy w lodówce. Galaretkę robimy wg opisu na opakowaniu (dajemy mniej wody).
Na ostudzoną tartę wykładamy krem, owoce i tężejąca galaretkę.
Schładzamy w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz