Przepis:
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
4 jaja
1/3 szklanki wody
Białka ubić na sztywną pianę i dodać stopniowo cukier, potem żółtka, mąkę i wodę.
Wylać na formę 38cmx38cm, na papier do pieczenia
Piec 200 stopni, 15 minut
Zaraz po wyciągnięciu z pieca ściągnąć papier do pieczenia i zrolować delikatnie przez ściereczkę. Poczekać aż ostygnie, rozwinąć i nałożyć krem.
Krem truskawkowy:
1 opakowanie serka mascarpone
200ml śmietanki 30%
4 łyżeczki konfitury truskawkowej
cukier
kilka truskawek (pokrojonych w kostkę)
Serek połączyć z konfiturą. Śmietankę ubić na sztywno i dodać cukier, przełożyć do serka, krótko zmiksować i dodać truskawki.
Pycha!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz