niedziela, 10 listopada 2013

Brownie

czyli mocno czekoladowa niedziela z chrupiącym wierzchiem i wilgotnym środkiem.




100g czekolady mlecznej
50g czekolady gorzkiej
2 łyżki ciemnego kakao
225g masła
250g cukru
130g mąki
3 jajka
szczypta soli

Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Jaja ubić mikserem z cukrem i dodać czekoladę. Wymieszać. Mąkę połączyć z kakaem i solą. Dodać do masy czekoladowej i zmiksować krótko na niskich obrotach.
Przełożyć do formy 20x30cm

Piec 25 minut 160 stopni

5 komentarzy:

  1. Wygląda jak brownie idealne. Z chrupiącą, delikatną skórką na wierzchu i sycącym, mocnoczekoladowym środkiem. Mrrrr! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Dlaczego mnie tu jeszcze nie ma wśród obserwatorów? Zaraz naprawiam ten błąd. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mniam, to się nazywa przepis na udaną niedzielę :)

    OdpowiedzUsuń