czwartek, 8 sierpnia 2013
Sernik z brzoskwiniami
Do sernika z musem brzoskwiniowym potrzebujemy:
1 kg sera
1 szklanka cukru
1 budyń waniliowy
5 jajek
1/2 szklanki śmietanki kremówki
cukier waniliowy
i 4 brzoskwinie
Ser miksujemy z cukrem i mąką. Następnie dodajemy po 1 jajku, śmietankę, cukier waniliowy i budyń. Wszystko miksujemy na niskich obrotach.
Masę wlewamy do formy (22cm)
Pieczemy 175 stopni przez 15 minut, następnie zmniejszamy do 150 stopni i pieczemy 1 i 1/2 godziny.
Sernik studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Brzoskwinie blendujemy i nakładamy na wierz sernika
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz