sobota, 24 sierpnia 2013

Ciasteczka orzechowe

Miękkie i mocno, mocno orzechowe pachnące miodem a do tego szklanka mleka. Podwieczorek dla mnie i dla niej a może i dla Ciebie.



A do tego Mimbli, Muminek i Mała Mi czyli Co było potem?


Do zrobienia ciasteczek potrzebujemy:
120g miękkiego masła
1 jajko
150g mąki
cukier waniliowy
1/2 szklanki miodu
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki orzechów (ja użyłam laskowych)
1/2 tabliczki białej czekolady

Masło ucieramy i dodajemy miód, następnie jajko, mąkę, szczyptę soli, cukry, sodę i proszek do pieczenia. Na końcu orzechy i czekoladę (posiekane).

Nakładamy łyżeczką ciasto w dużych odstępach.

Pieczemy 15 minut 190 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz