wtorek, 7 maja 2013

Muffiny czekoladowe z kremem





1 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
pół tabliczki czekolady mlecznej (posiekana)
pół tabliczki czekolady białej (posiekana)
1/3 szklanki oleju
1 jajko
olejek waniliowy

Do jednej miski wsypujemy mokre składniki, do drugiej suche. Następnie wszystko razem mieszamy łyżką do połączenia składników.

Pieczemy 20 minut 200 stopni + 10 180 stopni

krem:
250g serka mascarpone
100ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy

Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukry i serek i mieszamy krótko na najniższych obrotach.
Dekorujemy ostudzone babeczki i posypujemy startą czekolada.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz