czwartek, 7 marca 2013

Brownie

z orzechami i migdałami! nie tylko od święta. Mocno czekoladowe z dużą ilością orzechów laskowych i migdałów. Wilgotne w środku a na wierzchu chrupiąca skórka. Do tego mega szybkie i proste :) Polecam bardzo







100g czekolady mlecznej
50g czekolady gorzkiej
200g cukru
4 jaja
140g mąki
250g masła
2 czubate łyżki ciemnego kakao
100g orzechów laskowych
100g migdałów


Czekoladę połamać i roztopić na parze, ciepłą (nie gorącą) powoli wlać do masła i zmiksować. Dodać lekko roztrzepane jajka, cukier, mąkę, kakao. Na koniec posiekane orzechy i migdały. Masa będzie bardzo gęsta.

Wyłożyć na blaszkę 25cmx35cm
Piec 190 stopni, 30 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz