niedziela, 6 stycznia 2013

Rafaello

biało na talerzu i ... za oknem ale nasypałooooo! to co jutro na sanki :)



Rafaello bez pieczenia na krakersach:
0,5l mleka
200g masła
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 płaskie łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
100g wiórków kokosowych
2 opakowania krakersów
garść płatków migdałowych

Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru i  cukru waniliowego, dodać mąki i 1/2 szklanki mleka - zmiksować wszystko.
Resztę mleka zagotować z cukrem, na wrzące mleko wlać masę jajeczną, wymieszać i gotować chwilkę. Ostudzić.
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać do budyniu. Na koniec dodać kokos.

Na blaszkę (30x25cm) wyłożyć: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa
Posypać kokosem i płatkami migdałowymi.

Schłodzić w lodówce przez całą noc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz