wtorek, 8 października 2013

Sernik na kruchym cieście

co tu dużo pisać przepyszny i tyle



Ciasto na tortownicę 23 cm:
1,5 szklanki maki
70g masła
1 żółtko
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie troszkę wody

masa serowa:
0,7kg sera
2 jajka
150g masła
5 łyżek cukru pudru
1 opakowanie budyniu waniliowego

Ciasto zagnieść i schłodzić 30 minut w lodówce. Wylepić dno i boki tortownicy.
Do sera dodać cukier, masło, jajka i proszek budyniowy. Wszystko zmiksować na gładką masę i wyłożyć na tortownicę.

Piec 180 stopni 1 godzinę i 10 minut


2 komentarze:

  1. Niektóre rzeczy nie potrzebują słów... Wspaniały ten sernik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, wygląda tak apetycznie, ze aż sie nie można napatrzeć :-)

    OdpowiedzUsuń