co tu dużo pisać przepyszny i tyle
Ciasto na tortownicę 23 cm:
1,5 szklanki maki
70g masła
1 żółtko
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ewentualnie troszkę wody
masa serowa:
0,7kg sera
2 jajka
150g masła
5 łyżek cukru pudru
1 opakowanie budyniu waniliowego
Ciasto zagnieść i schłodzić 30 minut w lodówce. Wylepić dno i boki tortownicy.
Do sera dodać cukier, masło, jajka i proszek budyniowy. Wszystko zmiksować na gładką masę i wyłożyć na tortownicę.
Piec 180 stopni 1 godzinę i 10 minut
Niektóre rzeczy nie potrzebują słów... Wspaniały ten sernik :)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda tak apetycznie, ze aż sie nie można napatrzeć :-)
OdpowiedzUsuń