kokosowo-miodowe. Są genialne, chrupiące z lekką karmelową nutą
A do zrobienia ich potrzebujemy:
130g mąki
150g cukru
100g płatków owsianych
100g wiórków kokosowych
130g masła
90g miodu
1/2 łyżeczki sody
Mieszamy mąkę, cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Miód i masło podgrzewamy aż się roztopią i połączą w gładką masę. Sodę mieszamy z 1 łyżeczką gorącej wody i wlewamy do miodu. Następnie dodajemy mieszankę do suchych składników i mieszamy łyżką.
Formujemy kuleczki (dość mocno ściskamy w dłoni bo masa jest sypka), układamy na blaszce wyłożonej papierem/wysmarowaną masłem i lekko ugniatamy (formując okrągłe ciasteczka).
Pieczemy z termoobiegiem 160 stopni, ok 13-14 minut
Po upieczeniu czekamy aż lekko stwardnieją.
Mniammmmm . . .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz