na obiad czy też na zimno na kolację albo śniadanko. Uwielbiam, na słodko również.
A gdybyście chcieli sobie taką zrobić to oto przepis:
Ciasto:
100g masła
200g maki
szczypta soli
1 jajko
Wyrobić i schłodzić 30 minut w lodówce. Następnie wyłożyć formę do tarty (wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą), nakłuć widelcem spód.
Piec 20 min 180stopni.
W tym czasie robimy farsz:
pieczarki, cebulkę, por, pierś z kurczaka - podsmażamy, jak przestygnie dodajemy 200g śmietany 18%
i wykładamy na podpieczony spód tarty.
Na górę wylewamy roztrzepane 3 jajka z 3 łyżkami mleka i kawałkiem startego sera.
i ponownie do piekarnika na około 30-40 minut
A oto efekt!
my w weekend zajadaliśmy się tartą z curry, kurczakiem i ananasem, mniam!
OdpowiedzUsuńooo! do sprawdzenia :)
OdpowiedzUsuń