polewą z białej czekolady i syropem z buraka cukrowego. Trochę karmelowe, trochę piernikowe. Dobre oj bardzo dobre
ciasto:
200 g masła
150 g mąki pszennej
4 jajka
220 g syropu z buraka cukrowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
polewa
50ml śmietanki 30%
100 g czekolady białej
płatki migdałowe
Masło utrzeć mikserem, dodać syrop z buraków, jajka. W drugiej misce wymieszać suche składniki i dodawać po łyżce do masy.
Tortownicę (średnica 23cm) wyłożyć papierem,boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Piec około 50 minut 180stopni
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietankę i zagotować. Dokładnie wymieszać i ciepłą rozsmarować na cieście. Migdały prażyć na patelni i rozsypać na ciepłą polewę
Wygląda pysznie i te podpieczone migdały <3
OdpowiedzUsuńBurak cukrowy zaczął mnie fascynować :)
OdpowiedzUsuńwygląda mega smacznie:)
OdpowiedzUsuńsmaczne
OdpowiedzUsuń