Ciasto z malinami:
1,5 szklanki mąki
5 jajek
250g serka mascarpone
120g cukru
100g białej czekolady
250ml smietanki 30%
300g malin
krem:
100ml śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
100g malin
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Śmietankę podgrzać w garnuszku dodając do niej czekoladę. Podgrzewać aż się rozpuści.Żółtka utrzeć z połową cukru i dodać serek śmietanę z czekoladą i mąkę. Zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do masy.
Formę do pieczenia 23cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Ułożyć maliny.
Piec 60 minut 175stopni
Ciasto wystudzić i wstawić do lodówki na około 4 godziny
Kremówkę ubić, dodać pod koniec cukier puder i maliny. Wyłożyć na ciasto
na poczatku myslalam ze to sernik :)) wyglada na ciekawe
OdpowiedzUsuń